Mezoterapija je efikasna, medicinska metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u treći sloj kože. To je sloj u kome se nalaze sitni krvni sudovi, a stručno se naziva mezoderm. Na taj način dobija se intenzivnija hidratacija i ishrana kože, a proces starenja se značajno usporava.

„Kokteli“ za injiciranje se određuju po strogo poznatim pravilima a prema stanju koje se tretira, mestu i efektu koji se želi postići.Pažljivo razmatranje individualnih potreba svakog klijenta određuje sastav koktela. To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela. Sa druge strane, mišljenje lekara takođe ima ulogu u tome koji će se koktel primeniti. Međutim potrebno je da se obavi opsežan razgovor i uvid u zdravstvenu istoriju klijenta.

Koreni mezoterapije

Mezoterapija je nastala pre pola veka, ali u ovoj, estetskoj primeni, to je vrlo mlada metoda, praktično najnoviji revolucionarni estetski tretman.

Mezoterapija postaje prvi izbor kada su u pitanju bore, starenje lica i ruku, smanjeni tonus i ćelavost, akne, rozacea, ožiljci, strije, kapilari i pege.

Efekti mezoterapije su lokalni i sistemski te doprinose opštem poboljšanju stanja organizma i podmlađenosti.

Mezoterapija – primena za telo 

Mezoterapija efikasno rešava celulit i veće masne naslage na slabinama, kukovima, butinama, oko kolena, viseći stomak i strije. Smanjuje se obim nadlaktica i poboljšava tonus kože. Rešava problem cirkulacije i kapilara i promene kože na nadlanicama.

Ovi tretmani su sastavni deo svih drugih tretmana, obavezno već kod osoba starijih od 30 godina. Međutim, mogu biti i nezavisni s obzirom na blagotvorne efekte popravljanja tonusa krvnih sudova koji su primetni već posle serije od 3 ili 4 tretmana (naročito kod gojaznih osoba i kod tretmana celulita).

MEZOTERAPIJA ZA OPŠTU CIRKULACIJU JE VAŽAN PRVI KORAK U SKIDANJU KILOGRAMA, NAROČITO KOD SINDROMA TEŠKIH NOGU

Mezoterapija – druge primene

Metoda se još primenjuje u reumatologiji, urologiji, stomatologiji i za tretiranje bolnih sindroma u sporstkoj medicini.

PRIMENA U ESTETSKE SVRHE 

Procedura traje oko 20-40 minuta. Neželjeni efekti su minimalni: tačkasti znaci uboda najfinije igle koji nestaju za 48 časova, eventualno modrice veličine čiodine glave na mestu nekih uboda, ponekad i blagi otok i bol koji se lako ublažavaju kremom od arnike i koji prolaze već nakon dva dana.

Potrebno je 4 do 6 a za neke probleme i 10 i više tretmana da bi se postigao željeni efekat. Savetuju se redovni mesečni tretmani održavanja da bi efekat bio trajan. Rezultati se vide odmah kada je u pitanju smanjenje obima, ali zatezanje kože se vidi kasnije.

EKSPRES PODMLAĐIVANJE 

Ukoliko vam je potrebna ekspresna intervencija podmlađivanja za jedan dan ili posebnu priliku, možemo vam preporučiti

POSEBAN TRETMAN ZA SPECIJALNE PRILIKE – dovoljno efikasan da vam pomogne da vaše lice deluje odmornije i svežije, a koža dobije sjajan izgled. Ukupan efekat: znatno mlađi izgled uz lice koje blista.

Efekat je moćan i traje 2-3 dana, ali služi samo kao prva pomoć ili kao najbolja prirodna trik šminka.

PRAVI EFEKAT PODMLAĐIVANJA ostvaruje se kroz seriju procedura (4-8) i zahtevaju mesečno održavanje. Ukoliko ste odlučite na seriju tretmana, dobićete dugotrajniji efekat koji će sigurno odgoditi odluku za hirurški face lift barem još neko vreme.