Budimska 2, 11000 Belgrade, Serbia 00381 11 3391258

Blog

Radiage

LIFTING LICA bez skalpela

RADIAGE (radiotalasni lifting lica ili RTL)  predstavlja trenutno najefikasniju nehiruršku metodu zatezanja lica kod osoba starijih od 45 godina.

Zbog čega se RTL smatra efikasnom metodom za uklanjanje bora i podmlađivanje lica? Zahvaljujući jačini aparata patentirane frekvencije od 4000 Hz, rezultati su vidljivi nakon tretmana od 30-ak minuta. Nema bola, nema neprijatnog zatezanja ili bockanja.

read more

Bore

Botoks se koristi decenijama da relaksira mišićne spazme vrata i oko očiju. Slučajno je otkrivena njegova moguća upotreba u kozmetološke svrhe pošto bolesnici s paralizom nerva facijalisa koji upravlja mimikom – nemaju bore na paralisanoj strani. Cilj primene botoksa je privremena paraliza mišića, što posledično vodi do opuštanja mišića. Kod mlađih osoba se upotrebom botoksa može sprečiti pojava bora.

read more

Mezoterapija

Mezoterapija je efikasna, medicinska metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u treći sloj kože. To je sloj u kome se nalaze sitni krvni sudovi, a stručno se naziva mezoderm. Na taj način dobija se intenzivnija hidratacija i ishrana kože, a proces starenja se značajno usporava.

„Kokteli“ za injiciranje se određuju po strogo poznatim pravilima a prema stanju koje se tretira, mestu i efektu koji se želi postići.

read more

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je bezbedna i prirodna supstanca. Ovde ima ulogu kozmetičkog punjača bora koja potpuno vraća punoću i volumen koži i ispravilja umerene ili teže bore i nabore na licu.

Najčešće se koristi za brazde između nosa i usana, upale oči, marionetske bore
(koje idu od ugla usana nadole) kao i borice na gornjoj usni koje idu nagore, tzv. pušačke bore.

read more

Pseudotumorski silikonski granulom dojke

Milutinović D., Brašanac D., Matijašević D.
Klinika „Perfekta“ – Zemun
** Institut za patologiju, Medicinski fakultet Beograd
Silikonski granulom u dojci nastao posle inaparentne rupture proteze može da imitira benigni ili maligni tumor.
Prikaz slučaja potvrđuje naš stav da svaki palpabilni tumor u dojci ili tumor vidljiv mamografski treba u celini odstraniti radi histološke verifikacije.

read more