LIFTING LICA bez skalpela

RADIAGE (radiotalasni lifting lica ili RTL)  predstavlja trenutno najefikasniju nehiruršku metodu zatezanja lica kod osoba starijih od 45 godina.

Zbog čega se RTL smatra efikasnom metodom za uklanjanje bora i podmlađivanje lica? Zahvaljujući jačini aparata patentirane frekvencije od 4000 Hz, rezultati su vidljivi nakon tretmana od 30-ak minuta. Nema bola, nema neprijatnog zatezanja ili bockanja.

RTL se može koristiti i prilikom zatezanja kože sa drugih delova tela

Jedna od najnovijih procedura za podmlađivanje kože je radiage, najefikasniji neoperativni  lifting. Terapija se sastoji od tretmana radio talasima. Uz mezoterapiju i pravilnu upotrebu nutritivnih suplemenata, radiage donosi željeni rezultat uz minimalno invazivan metod i gotovo nikakav bol.

Usavršeni proces sa krio gelom rashladjuje kožu spolja, dok energija radio frekvence greje i modifikuje meka tkiva u koži. Na taj način nstaje  kontrakcija i dolazi do zatezanja kolagenih vlakana – a to je efekat koji želimo. Ovom metodom podiže se koža lica u predelu oko očiju, na vratu i oko vilica, što se vidi kao „ispeglane“ bore. Nema potrebe za ponovnim tretmanom, a rezultat se vidi odmah. Vaše lice izgledaće kao da ste i dalje u najboljim godinama života – a uskoro će svi zaboraviti da imate i više nego što misle!

Naknadni efekat razvija se još 4 do 6 nedelja, nakon čega vaša koža ponovo dobija na elastičnosti i svežini. U slučajevima znatno starije kože potrebno je ponoviti proceduru radi što boljeg efekta. Negovana koža i blagovremeni početak sigurno daju brži efekat i maksimalni benefit koji se održava jednom u narednih 12-16 meseci.

Šta je radiage lifting – radiotalasni nehirurški lifting?

Radiage lifting je tretman kože koja visi ili je mlitava bez upotrebe hirurških procedura. Ova metoda predstavlja alternativu za većinu osoba koje traže manje dramatična poboljšanja i nisu spremne za plastičnu hirurgiju koja podrazumeva bolnicu, anesteziju i skalpel.

Šta se dešava u  koži pod dejstvom radio talasa?

Energija radiotalasa momentalno uzrokuje da se  ispravljene spirale kolagena kontrahuju. To ima momentalni efekat na kožu jer dovodi do zatezanja potporne konstrukcije kože, što se vidi kao „skupljanje“ kože. Mlitava, viseća koža ili nabori počinju da se retrahuju i zatežu. Fine bore počinju da se izglađuju.

Zatezanje se može videti već po prestanku tretmana, najčešće sledećeg dana ili nakon nekoliko dana. Svaka sledeća intervencija uvećava efekat zatezanja. Broj procedura zavisi od težine problema.

Kako se izvodi radiage?

Procedura je jednostavna i ne zahteva anesteziju niti skalpel. Preko odabrane regije aplicira se gel, preko kojeg se vode male okrugle elektrode koje emituju toplotu. Međutim, elektroda ostaje hladna jer energija radiofrekvence prolazi kroz dubinu kože uzrokujući da se koža greje „iznutra“. Nema drugih nelagodnosti sem osećaja toplote i nema bola.

Procedura traje oko 30 minuta ili više, zavisno od površine koja se tretira.

Boja lica posle radiotalasnog liftinga može biti blago crvena, što prolazi posle 30-ak minuta. Nakon tretmana možete nastaviti s normalnim aktivnostima.

Kome je namenjen radiage?

Osobama koje žele efekat liftinga, ali ne putem hirurške intervencije. Nema ograničenja u pogledu gornje granice godina.

Ovaj tretman je podesan za lice i telo i uključuje tretman bora i linija oko očiju, spuštenih kapaka, kesica oko očiju, finih bora čela i lica, kesastih obraza i vilice, duple brade i bora vrata, dekoltea, grudi, ruku, stomaka, butina, pak čak i kolena.

Koje su kontraindikacije?

Kontrainidnikacije su prisustvo srčanog pejsmejkera, prisustvo metalnih implanta, poremećaji  imuniteta, bolesti vezivnog i mišićnog tkiva, hepatitis infekcije, poremećaji koagulacije (zgrušnjavanja) krvi, sklonost keloidima ili hipertrofičnim ožiljcima.

Kako se radiage kombinuje sa ostalim anti-aging metodama?

Iako je radiage sam po sebi dovoljan za potpun efekat, metode poput botoksa, ubrizgavanja hijaluronskih filera, mikrodermabrazije ili mezoterapije odlično ga dopunjuju.  Kod zatezanja kože tela radiage se koristi posle Vela Smooth tretmana ili mezoterapije.

Koliko traje efekat tretmana?

Posle inicijalne terapije i eventualno serije pomoćnih što zavisi od stanja kože i godina, efekat traje 1-3 godine pa ga zato posle tog vremena treba ponoviti. Idealno je uraditi tretman održavanja jedanput godišnje.

Treba imati u vidu da koža konstanto stari – kolagen se menja već od 25. godine a ponavljanje tretmana  sprečava da se uoče vidljivi znaci starenja i opuštanja kože. Međutim, radiage kao ni jedna druga tehnika ne može otkloniti niti usporiti proces starenja.

Kako radiotalasi još mogu pomoći našoj koži?

Visoko frekventni radiotalasi imaju jednu veliku prednost a to je što sa posebnom lakoćom, bez bola i ožiljaka čine našu kožu mnogo lepšom. Uz primenu različitih elektroda služe za:

  • uklanjanje kapilara,
  • bradavica,
  • benignih izraslina kože,
  • trajnu epilaciju dlaka svih boja (što je postupak koji traje malo duže nego uobičajeni, jer se cilja folikul svake dlake).

Treba napomenuti da je epiliza radiotalasima jedina sigurna metoda uklanjanja dlaka jer daje trajan rezultat: nema neepiliranih dlaka kao u slučaju regularnog uklanjanja dlaka.