Budimska 2, 11000 Belgrade, Serbia 00381 11 3391258

Mezoniti

Najsavremenija neoperativna metoda zatezanja lica podrazumeva upotrebu mezonita (ili 3D mezonita), tankih niti koje se apliciraju na željeno područje, suptilno dovodeći do željenih efekata. U postupku se koriste tanke igle kojima se ispod kože lica ubacuju biorazgradive niti - mezoniti.

Mezoniti funkcionišu tako što, neposredno nakon apliciranja, stimulišu mišićno i kožno tkivo, aktivirajući regenerativne procese. Kao posledica javlja se pojačano lučenje kolagena, jedne od osnovnih supstanci zaduženih za mladalački i zategnuti izgled kože.

Na tržištu je dostupno nekoliko različitih tipova materijala koji se koriste u procesu aplikacije mezoniti: polidioksanon (polydioxanon), kaprolak (caprolac) i mlečna kiselina (lactic acid). Efekti mezoniti protežu se na do dve godine nakon prve aplikacije a same niti ostaju unutar kože od 6 do 8 meseci, koliko je potrebno da dođe do razgradnje.

Najznačajniji benefiti ovog tretmana jesu njegova neinvazivnost (ne zahteva korišćenje anestezije ili upotrebu hirurške opreme) i efikasnost (jer se rezultati zadržavaju veoma dugo).

Neželjeni efekti tretmana mezonitima obuhvataju pojavu modrica na mestima uboda, a u pojedinim slučajevima i otok. Oporavak traje nešto duže nego u slučaju botoksa - do dve nedelje, nakon čega se pacijentkinja vraća svom dnevnom režimu, ali uz kontrolu mimike lica. Takođe, preporučuje se spavanje na leđima i izbegavanjem sportskih aktivnosti.

Na kojim regijama se mogu koristiti mezoniti:

čelo (podizanje obrva, ispravljanje bora, zatezanje i ispravljanje asimetričnih kapaka)
jagodice
predeo od nosa do usana
predeo od ugla usana do brade
vilica
vrat

Benefiti tretmana mezonitima:

-trenutni rezultati
-neinvazivna metoda
-zateže kožu lica i tela
-koriguje bore
-poboljšava tonus