Budimska 2, 11000 Belgrade, Serbia 00381 11 3391258

Zlatne niti

Terapija zlatnim nitima počiva na sličnim metodama kao i terapija mezonitima. S obzirom na to da koža gubi na elastičnosti i sjaju nakon određenog broja godina, neophodno je pronaći što prirodniji način da se podstakne stvaranje kolagena, jedne od najvažnijih supstanci zaduženih za svež i mladalački izgled kože lica, vrata i dekoltea.

Glavni cilj ove neoperativne estetičke metode jeste da se sačuva prirodan izgled što duži niz godina, a da posledice po zdravlje pacijentkinje budu minimalne. Prvi efekti primećuju se već nakon dva meseca, jer je toliko vremena potrebno da pravo postavljena nit dobije oblik spirale i da se skrati. Skraćivanjem niti, podižu se i zatežu delovi kože ispod kojih su niti umetnute, čime se dobija željeni efekat zategnute kože.

Gde se mogu primeniti zlatne niti:

-očuvanje mladalačkog izgleda kože
-čvrstoća i elastičnog kože
-otklanjanje sitnih bora
-prevencija spuštenim obrazima
-korekcije bora oko usana
-korekcije horizontalnih bora na vratu

Iako tretman zlatnim nitima nije invazivan (ne zahteva primenu anestezije niti bolnih hirurških procedura), moguće je da se pojave određeni neželjeni efekti na mestima uboda. Najčešće je reč o sitnim modricama i podlivima, koji prolaze u roku od nekoliko dana. Nema zadržavanja u bolnici, već se postoperativni tok odvija u kućnim uslovima.

Dve su najčešće komplikacije vezane za ovu vrstu intervencije. Jedna je pojava trakastog dušeka (pojava crvenila na mestima projekcije niti na koži usled površnog implementiranja niti) a druga odsustvo željenih efekata podmlađivanja koje se javlja kao posledica individualnih karakteristika pacijentkinje ili usled predubokog postavljanja niti. U oba slučaja, efekti se mogu korigovati ponovnom intervencijom.