Budimska 2, 11000 Belgrade, Serbia 00381 11 3391258

Fileri

Fileri su posebna vrsta supstanci koja se koristi kao deo neoperativnih kozmetičkih metoda i procedura u estetici lica i vrata. Starenjem koža gubi na elastičnosti i sjaju, što dovodi do vidljivih promena u vidu bora ili rastezanja kože. Da bi se sprečili dalji znaci starenja i koži povratio prirodan izgled i sjaj, hirurzi širom sveta pribegavaju filerima, a najčešće hijaluronskim filerima čiji je osnovni sastojak hijalurinska kiselina.

Posle 30. godine, polako iščezavaju zalihe hijaluronske kiseline koje se nalaze u koži, što dovodi to toga da koža poprima umoran i iscrpljen izgled. Osim toga, moguće su i promene u boji i kvalitetu kože, što sve zajedno čini da žene postanu nezadovoljne svojim izgledom.

Kao jedno od efikasnih neoperativnih metoda u tretiranju ovih problema već dugo se koriste hijaluronski fileri koji sadrže hijaluronsku kiselinu. Postupak apliciranja filera u određene regije lica i tela nije invazivan i ima duže dejstvo od botoksa.

Benefiti:

  • instant rezultati
  • brz oporavak
  • dugotrajan efekat

Neželjeni efekti su uobičajeni za ovakvu vrstu kozmetičkih procedura. Na regijama koje su bile izložene tretmanu mogu se naći modrice ili otoci, koji obično prolaze za nedelju dana.

Idealni kandidati za ovakvu vrstu estetičkog zahvata su osobe od 35 do 55 godina starosti koje zbog poslovnih obaveza i manjka slobodnog vremena traže što brže i efikasnije rešenje.

Hijaluronski fileri se mogu koristiti u predelu lica (bore na čelu, oko očiju, nosa i usana), na usnama ili vratu.